Update kunstgrasveld KV Harkema

Er is een definitief raadsbesluit bij de gemeente Achtkarspelen om budget te reserveren om op een aantal sportparken een kunstgras aan te leggen cq. dan wel te vervangen. Per locatie is er een bedrag gereserveerd en dus ook voor sportpark “De Bosk”.

Begin van dit jaar is er, na een startoverleg met de betrokken wethouder Marten van der Veen en Debora Haisma van de gemeente, een werkgroep opgericht met de voor de hand liggende naam „werkgroep kunstgrasveld sportpark “De Bosk”. In deze werkgroep zijn alle drie betrokken vereniging vertegenwoordigd. Het veld van de korfbalvereniging KV Harkema is de beoogde locatie voor het kunstgrasveld en kan ook vrij worden gebruikt door vv Harkema-Opeinde en vv Harkemase Boys.

Door de werkgroep is een gedetailleerd Programma van Eisen opgesteld voor het nieuw aan te leggen kunstgrasveld. In dit Programma van Eisen wordt ingegaan op de eisen ten aanzien van het veld en de kwaliteit van het kunstgras de verlichting , de inrichting, maar ook zaken ten aanzien van garanties en onderhoud. Tevens is een gedetailleerd uitgewerkte tekening aangeleverd.

De input van de werkgroep is door een gespecialiseerd adviesburo (KYBYS) verwerkt in stukken waarop door een aantal, door de gemeente te selecteren bedrijven, kunnen gaan inschrijven. Met de leden van de werkgroep zijn deze stukken afgestemd en vinden nu de laatste aanpassingen plaats waarna deze stukken naar de aannemers gaan. Er volgt dan een selectie van een aannemer op basis van de laagste prijs. In de planning die er nu ligt en welke ook bij de stukken van de aannemer zit, is uitgegaan van start werkzaamheden op 14 juli waar de verwachte oplevering tussen half september en begin oktober zal komen te liggen.

Het budget in relatie tot de wensen die in het Programma van Eisen kan, afhankelijk van de aanbesteding, mogelijk enigszins onder spanning komen te staan. Dit zal kunnen inhouden dat er enige vorm van zelfwerkzaamheid door alle betrokken verenigingen moeten worden gedaan. Gezien het specialistische werk voor een kunstgrasveld zal dit zich waarschijnlijk beperken tot de bestratingen rondom het nieuwe veld en ook de opruimwerkzaamheden vooraf. Met dit laatste is door de betrokken verenigingen al voortvarend gestart.

In de planning bij het begin van de competitie zal er mogelijk nog wat uitwisseling van velden nodig zijn zodat de korfbal op een van de voetbalvelden (C-veld) hun eerste competitiewedstrijden kan gaan spelen en Harkemase Boys tijdelijk gebruik zal gaan maken van een van de velden van Harkema Opeinde. Te zijner tijd zal hierover gecommuniceerd gaan worden.

Steun onze vereniging

Sponsorkliks

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan onze vereniging, zonder dat het u een cent extra kost!

Meest recente berichten

Categorieën

Acties
Corona
Jeugdactiviteiten
Nieuws
Verslagen jeugd
Verslagen senioren