HAVIC B1 – ASVD B1

Op zaterdag 20 mei stond de laatste competitie wedstrijd voor HAVIC B1 op het programma. Deze werd gespeeld in Harkema tegen ASVD B1 uit Dronten.
In de aanval begonnen Jelmer, Maarten, Elisa en Margriet. In de verdediging begonnen Rien, Thomas de Vries, Shana en Marit. De belangrijkste mensen van de wedstrijd, de bankzitters, waren Pieter, Amber, Danique en Thomas Visser. Zoals gewoonlijk speelden we met een ronde K5 bal. Deze bal had 2 kanten, een binnenkant en een buitenkant.

Om 11 uur gaf de scheidsrechter het begin signaal. In het begin stond het 0-0 het kon dus nog alle kanten op. ASVD begon scherp en scoorde gelijk, het werd dus nog spannend ook. Gelukkig lieten wij ons niet van de wijs brengen en scoorden we de 1-1. Het kon weer alle kanten op. De spanning was om te snijden. Aan beide kanten werd gescoord en het ging gelijk op tot 5-5. Toen scoorde ASVD 2 keer achter elkaar en werd de stand 5-7. Maar Havic kwam op het idee om ook even te gaan scoren en deed dat 5 keer achter elkaar en kwam op voorsprong. De stand was in middels 10-7. Voor rust scoorde Havic nog één keer en kreeg ook nog één tegen. De ruststand was dus 11-8. In de rust gingen de bankzitters even schieten met een muziekje derby. Bij ASVD was er een jongen uitgevallen en kwam er dus een nieuwe heer in. Toen we weer verder gingen na rust begonnen we weer scherp en scoorden we 3 keer. 14-8. Maar ook ASVD scoorde één keer en kwam bijna weer terug, maar bijna is niet helemaal, Bijna telt namelijk alleen bij jeu de boule. 14-9. Er werd weer om en om gescoord tot de 17-13. Toch hield Havic de voorsprong en liet ASVD niet weer terug komen. De voorsprong werd zelfs met 2 doelpunten vergroot door onze nieuwe vrije ballen specialist die daarvoor al een strafworp had gemist. 19-13. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld maar het werd nog wel even spannend toen ASVD de 19-14 scoorde. Weer kwam ASVD bijna terug, maar gelukkig weer niet helemaal. Havic bleef rustig spelen en scoorde ook nog 2 keer. Helaas scoorde ook ASVD nog één keer. Verder werd er niet gescoord en was de eindstand 21-15. Dit betekend dat Havic de wedstrijd heeft gewonnen omdat Havic meer gescoord heeft dan ASVD. Het was een sportieve en leuke wedstrijd. Vorige week zijn we al kampioen geworden en door het winnen van deze wedstrijd is Havic deze competitie ongeslagen kampioen. Doordat Havic kampioen is geworden mogen we weer naar het NK voor B’s 1e klasse. Dit wordt gehouden op 17 juni in De Lier. Als u dan niks te doen heeft zouden we het super leuk vinden als u ons dan komt aanmoedigen. Ook spelen we in de bekerfinale. Deze wordt gespeeld in Assen op 6 juni. Als u ook dan niks te doen heeft zouden we het ook leuk vinden als u ons dan komt aanmoedigen.
Bedankt voor het lezen van dit verslag en nog een fijne dag toegewenst.