HAVIC C1 pakt titel in spektakelstuk

HAVIC C1 veroverde zaterdag na een bloedstollende strijd met KZ/Hiltex C1 ook op het veld de Nederlandse titel. Jelmer Holwerda maakte in de slotminuut van afstand de beslissende treffer: 19-18.

HAVIC C1, een combinatieteam van derdeklassers Harkema en Invicta (Kollum), kreeg vlak voor de wedstrijd een tegenvaller te verwerken toen de arbitrage een fout in de opstelling constateerde. De vakken zoals die stonden klopten niet met wat er op papier stond. Uiteindelijk werd dat probleem opgelost door de papieren versie te volgen.

Dat deerde de Friese ploeg in eerste instantie niet, want al snel stond het 4-1 en 5-2. KZ/Hiltex zag beide treffers direct beantwoordt door treffers van Jelmer Holwerda en Thomas Visser, die in de openingsfase verschrikkelijk zuiver waren. Holwerda schoot 3 uit 4, Visser 3 uit 5.

Maar KZ had Sanne Maaike Nieuwenhuizen, die een ware plaag was voor de Friese defensie. Vijf goals maakte ze voor rust. Het was juist Nieuwenhuizen die profiteerde van de wisseling bij de HAVIC-dames. Vlak voor rust maakte ze ook de 9-9.

Bij Holwerda en Visser liep het aanvallend minder, maar vervolgens stonden bij HAVIC andere mensen op, zoals Thomas de Vries en de dames. KZ moest constant in de achtervolging, maar deed dat voorbeeldig. In de slotminuut zorgde Jari Luijckx voor 18-18, maar daarna beleefde Holwerda zijn finest moment door van afstand raak te schieten. Vervolgens barstte het feest los toen Pieter Christiaan van der Woude de verdedigende rebound pakte en de zege HAVIC de zege niet meer kon ontgaan.

Daarmee zette het combinatieteam de kroon op een fantastisch seizoen, na eerder al de zaaltitel te hebben gepakt. KZ pakte zilver met een gouden rand, want de Noord-Hollanders speelden ook een prachtige wedstrijd, waarbij HAVIC tegenstand kreeg zoals ze deze competitie nog niet eerder had.

Bron NLKorfbal: http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=143070
Interviews met spelers: http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=143087

Steun onze vereniging

Sponsorkliks

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan onze vereniging, zonder dat het u een cent extra kost!

Meest recente berichten

Categorieën

Acties
Corona
Jeugdactiviteiten
Nieuws
Verslagen jeugd
Verslagen senioren