It Fean/Boelenslaan F1 – Harkema F1 20 april 2024

Na een mooi zaalseizoen met een verdiend kampioenschap tot gevolg , mochten de dames vandaag hun 1e veldwedstrijd spelen. De tegenstander was het voor ons onbekende it Fean /Boelenslaan F1.

Ze waren net zoals elke week enthousiast en hadden er zin in. Het moest alleen wel even wennen. De temperatuur kwam niet hoger dan een 5 graden en een goede warming-up was dan ook zeer gewenst.

Helaas vandaag zonder onze toppers Froukje en Felyne maar sinds dit seizoen ook van de partij : Tine Marije!

De dames gingen goed van start, ze speelden goed samen en de tegenstander had weinig in te brengen. Het stond dan ook vrij snel 0-3 en toen mocht de tegenstander een superspeler inzetten.  Een superspeler maakt het altijd wel een beetje lastig , want dan weten we niet zo goed meer wie we nou moeten verdedigen…..

Maar de schade werd netjes beperkt en de dames bleven mee scoren. Zo stond er een mooie 2-6 op het scorebord tijdens de pauze.  Met wat tips en complimenten kon de 2e helft van start.

De buienradar voorspelde een flinke bui en waar buienradar nog wel eens mis kan zitten , was het nu wel kloppend. Het begon te regenen en snel dus nog even schuilen in het materialenhok , want de tegenstander was nog niet zover. Helaas begon het de 2e helft steeds meer te regenen en werd het steeds minder leuk om door te korfballen.

Er werd hartstikke gestreden en geknokt om de winst binnen te halen. Trillende meisjes in het veld doordat ze zo koud waren , de laatste 10 minuten was er niet veel meer dat lukte. De tegenstander gaf toch nog wat gas. Maar voor hen te laat. Met een uitslag van 10-12 ging de winst mee naar Harkema.

Na de wedstrijden vloeiden er wat tranen en lieten we de strafworpen maar even voor wat het was. Een zeer warme douche was erg verdiend. Wat een kleine strijders zijn het! Elke week gaan ze vooruit. Ik ben trots op ze.

Coach F1

Steun onze vereniging

Sponsorkliks

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan onze vereniging, zonder dat het u een cent extra kost!

Meest recente berichten

Acties