Harkema wint in onstuimige wedstrijd van Lintjo 1.

Zaterdag 23 januari nam de selectie van KV Harkema het thuis op tegen de eerste 2 teams van Lintjo.

Na een ruime winst van 17-11 van Harkema 2 was het om 18:30 de beurt aan de Verzinkerij Schippers
formatie. Lintjo opende de score met een strafworp maar Harkema antwoordde vlot en wist de korf
van afstand enkele keren te raken. Harkema bouwde hiermee een kleine voorsprong op maar ook
Lintjo wist de kansen goed te benutten. Beide ploegen gingen tot kort voor rust gelijk op. Harkema
kon een achterstand echter steeds voorkomen en het laatste doelpunt voor rust viel dan ook aan de
kant van de thuisploeg. Er werd met een stand van 9-8 de kleedkamers ingegaan. Na rust was het de
ploeg uit Olderbekoop die scherp aan de tweede helft begon en kwam hiermee voor langere tijd op
voorsprong. Het achttal van de Schippers formatie moest voor het eerst deze wedstrijd een achterstand
zien te verwerken welke uitliep tot een stand van 10-12 in het voordeel van Lintjo. Harkema was erg
gebrand op winst en wist deze achterstand door goed samenspel en afronding van de heren om te buigen
tot een voorsprong van 15-13. Na de vakwissel wisten de Harekieten nog tweemaal te scoren en zetten
hiermee een eindstand van 17-13 op het scorebord. De fel bestreden punten blijven in Harkema en
hiermee wordt een mooie middenpositie in het klassement gepakt.

Na een succesvol weekend neemt Harkema 1 het volgende week,30 januari, op tegen koploper Invicta.
De wedstrijd vindt plaats om 19:00 in de Van der Bijhal in Kollum. Voorafgaand neemt Harkema 2 het
op tegen CSL 3 om 15:30 in Stiens.